Ontdek de charme van Ommen

2023-12-27
Redactie

Ommen: De verborgen parel van Overijssel

Ommen, een pittoresk stadje gelegen in het hart van Overijssel. Deze plaats ademt geschiedenis en cultuur, en is tegelijkertijd verrassend modern en levendig. Het is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onontdekte doch boeiende plek in Nederland. Ommen biedt namelijk een unieke combinatie van natuur, historie en avontuur.

Natuurschoon in Ommen

Dankzij de ligging aan de Vecht is Ommen altijd al een plek geweest waar mens en natuur samenkomen. Maar het is niet alleen de rivier die Ommen zo bijzonder maakt. Ook de bossen, heidevelden en zandverstuivingen zijn een onmisbaar onderdeel van het landschap. Geniet tijdens een wandel- of fietstocht van de rust en ruimte die Ommen te bieden heeft. En wie weet kom je op je tocht wel Schotse Hooglanders of reeën tegen. Ommen is tenslotte een plek waar de natuur nog echt de ruimte krijgt.

Historisch erfgoed in Ommen

Maar Ommen is meer dan alleen natuur. Ook op cultureel gebied valt er veel te ontdekken. Zo vind je in het hart van de stad een prachtig historisch centrum, waar nog vele oude gebouwen te bewonderen zijn. Een wandeling door de straten van Ommen is als een reis terug in de tijd. Ommen heeft ook een rijke historie aan molens, kerken en landhuizen die elk hun eigen verhaal vertellen over het verleden van de stad. Het is dan ook niet voor niets dat Ommen de status van beschermd stadsgezicht heeft gekregen.

Avontuur en plezier in Ommen

Toch is Ommen niet alleen een plaats voor rustzoekers en geschiedenisliefhebbers. Ook voor de avonturiers onder ons is er genoeg te doen. In en rondom Ommen bevinden zich diverse attracties, zoals avonturenparken en watersportfaciliteiten. En ook het uitgaansleven van Ommen heeft meer dan genoeg te bieden. Of je nu wilt genieten van een gezellige avond in een café, of juist de spanning opzoekt in het theater, in Ommen kan het allemaal.